sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Paha paha fitness

Viime aikoina on ahkerasti, varsinkin netissä, kirjoiteltu kuinka on "fitnessähky" tai kuinka rasittavaa on kun "uusia kisailijoita tulee kuin sieniä sateella" tai "en tiedä viitsinkö enää harrastaa fitnesslajia kun kuka tahansa Maija Meikäläinen treenaa nykyään kisoihin" ym. Hämilläni olen lukenut näitä negatiivisia kirjoituksia ja ihmetellyt, että mistäs nyt tuulee.

Ihmisiä tuntuu ärsyttävän kun fitnessblogeja kirjoittaa joka toinen ja vähintäänkin joka kolmas salilla kävijä treenaa kisoihin. Olen huomannut, että usein nämä kiukuttelevat kirjoittajat ovat niitä, jotka kovaan ääneen kailottavat käyneensä salilla jo paljon ennen tämän ns. fitnessvillityksen alkamista. Ihan kuin se tekisi jostain uskottavamman treenaajan jos hän on käynyt salilla vähintään 10 vuotta. En ymmärrä mitä pahaa on lajin suosion kasvamisessa.

Ensiksikin, yhä useampi ihminen on herännyt huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan ja terveydestään. He ovat nousseet sieltä kotisohvalta salille ja vaihtaneet sipsipussin kaurapuuroon. Ylipainoiset pääsevät normaalipainoon ja heidän elämänlaatunsa paranee.

Toiseksi, esim. valmentajat, personal trainerit, kuntosaliyrittäjät, lisäravinne- ja vaatevalmistajat, työllistyvät entistä paremmin ja voivat ehkä palkata lisää työntekijöitä. Saattaa syntyä jopa uusia yrittäjiä edellä mainituille aloille ja näin joku onnellinen saattaa päästä tekemään unelmiensa työtä.

Kolmanneksi, laji saa näkyvyyttä. Kun kilpailijat fitnesslajeissa lisääntyvät, media alkaa pikku hiljaa kiinnostua ja toivon mukaan noteeraamaan fitnesslajit laajemmin, niiden ansaitsemalla näkyvyydellä. Kyllä niitä suomalaisia Maailman- ja Euroopanmestareita löytyy, mutta kovin hys hys on media niistä ollut. Esimerkiksi hiihdossa media kertoo jokaikisen suomalaisen sijoituksen, oli se sitten vaikka viimeinen. Jääkiekkoon ei kannata edes mennä. Jokainen tietää sen lajin näkyvyyden tason.

Neljänneksi, kilpailujen taso nousee. Mitä enemmän kilpailijoita, sitä kovempi taso. Varmasti on mielekkäämpää kisata 20 kilpakumppanin joukossa kuin seistä lavalla kolmen muun kilpailijan kanssa. Näin pystytään lähettämään kansainvälisiin kilpailuihin suuresta kilpailijajoukosta se kaikkein potentiaalisin menestyjä.

Emmekö voisi iloita lajin kasvavasta suosiosta, ennemmin kuin mustamaalata sitä? Annetaan kaikkien halukkaiden pitää blogia ja treenata kisoihin. Varmasti jossain joku motivoituu tekemään elämäntapamuutoksen luettuaan blogia ja huomatessaan tämän ihmisen onnistuneen siinä. Ja kun joku huomaa naapurin treenaavan bikini fitness-kisoihin, hän saattaa itsekin innostua yrittämään. Näin saamme kynnystä kisalavoille astumiselle madaltumaan ja yhä useampi upeita ihmisiä löytää tämän upean fitnessmaailman. Jotkut jäävät, jotkut eivät, mutta annetaan kaikille mahdollisuus.

Sunnuntaiterveisin, Titi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti