keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Hatunnosto kisaaville äideille

Nyt on kaksi karsintaa syksyn SM-kisoihin takana ja tuskin on kisailijat ehtineet bikineitään riisua kun jo negatiivinen kirjoittelu alkoi. Törmäsin sosiaalisessa mediassa kisailevien äitien postauksiin, joissa he kertoivat saaneensa erittäin asiattomia kommentteja koskien heidän kykyjään olla hyviä äitejä. Eräs äiti oli jopa joutunut sulkemaan bloginsa tästä johtuen. Miten ahdasmielisiä ihmiset oikeasti voivat olla? Johtuuko mustamaalaaminen ja nimittely kateudesta, kirjoittajan omasta huonosta olosta vai vaan tylsyydestä? Miten kukaan kuvittelee omaavansa oikeuden arvostella äitejä?

Järkytyin melkoisesti luettuani näitä kommentteja, joita kisailevat äidit ovat saaneet. Itselläni ei ole lapsia, mutta ei ole koskaan käynyt mielessänikään, että fitness-kisoihin tähtäävän äidin lapsi olisi laiminlyöty ja heitteillä. Päin vastoin, en voi olla ihailematta näitä upeita äitejä, jotka käyvät töissä, vievät lapsiaan harrastuksiin, tekevät lapsilleen ruokaa, ovat peittelemässä heitä nukkumaan ja ehtivät tämän lisäksi vielä käydä salilla, tehdä aamulenkkejä ja kokata itselleen omat ruuat. Joskus tuntuu, että omassa vuorokaudessani on liian vähän tunteja vaikka minun ei tarvitse huolehtia kuin itsestäni. Ihailen miten nämä äidit ehtivät tehdä kaiken ja ovat kaiken lisäksi vielä niitä kisadieettiläisiä, jotka salilla tulevat hymy huulilla vastaan.

Meidän muiden kannattaisi ottaa mallia näistä määrätietoisista äideistä, jotka tietävät mitä haluavat ja sen sijaan, että valittaisivat lihomistaan ja huonoa oloaan syyttäen lasten saantia, nousevat sieltä kotisohvalta ylös ja tekevät mielekkäitä asioita. Uskallan väittää, että kisoihin treenaava ja itsestään huolta pitävä äiti, on hyvä äiti. Lapset voivat hyvin kun äiti voi hyvin. Ja jos kisoihin treenaaminen tekee äidin onnelliseksi, se onnellisuus välittyy taatusti myös lapsille.

Haluan nostaa hattua kaikille teille kisaaville äideille. Olette rohkeita, kauniita, määrätietoisia ja ennen kaikkea loistavia esimerkkejä omille lapsillenne unelmien tavoittelemisesta ja saavuttamisesta.

-Titi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti