maanantai 28. huhtikuuta 2014

Jäätelöresepti

Mums!
Maistoin pääsiäisenä maailman parasta jäätelöä. Ja nyt en edes liioittele. Isosiskoni Petra oli tehnyt itse jäätelöä ja se tosissaan vei kielen mennessään. Makuna oli minttusuklaa. En yksinkertaisesti voinut lopettaa syömistä. Petra on loistava leipuri, joten olen tottunut hänen maistuviin leipomuksiinsa, mutta tämä jäätelö oli ihan jotain muuta. Olen niin myyty tuosta jätskistä, että nyt teen jotain ennenkuulumatonta ja jaan reseptin täällä. Minähän en ole tunnettu kokkaustaidoistani, mutta niin vaan tein tuota jäätelöä ja ihan itse. Eli jos minä osasin, niin sinäkin takuulla osaat. Eikä tarvita edes jäätelökonetta.

Tarvitset:
kondensoitua maitoa 1 tölkki
Brunbergin maitosuklaata 150 g
kuohukermaa 6,6 dl
vihreää pastaväriä
Dr. Oetkerin piparminttuaromia

Sekoita kondensoituun maitoon vihreää pastaväriä, sekä piparminttuaromia. Laita maltilla ja maistele. Huomaa kuitenkin, että myöhemmin lisättävä kerma laimentaa makua.

Valitse maustamaton versio

Dr. Oetkerin piparminttuaromi ja vihreä pastaväri

Kondensoidun maidon joukossa väri ja makuaromi

Paloittele n. 150 g Brunbergin laktoositonta maitosuklaata rouheeksi. Toki tähän käy mikä suklaa tahansa.



Vatkaa toisessa kulhossa 6,6 dl kuohukermaa vaahdoksi ja sekoita siihen suklaarouhe.

Hauskaa oli :)

Nostele kermavaahtoa vähän kerrallaan kondensoidun maidon joukkoon ja sekoita hyvin. Tässä kohtaa kannattaa vielä maistella ja lisätä väriä ja makuaromia jos siltä tuntuu.



Kaada seos haluamaasi vuokaan tai astiaan. Itse käytin foliovuokia.


Laita vuoka pakastumaan ainakin 12 tunniksi. Itse pidin yön yli, että varmasti oli pakastunut.

Herkku valmiina nautittavaksi

Makuja ja värejä voi käyttää oman mielensä mukaan. Siskoni oli tehnyt yhden version, jossa oli paloina erilaisia pähkinöitä ja suklaata. Oli vähän kuin suklaa-nougat, mutta paljon paljon parempaa. Sokeria ei kannata lisätä, koska kondensoitu maito on sokeroitua ja sen makeus riittää taatusti makeammankin ystävälle.

Jäätelö on todella helppo tehdä ja aikaa kuluu vain vartin verran. Toki vähän koettelee kärsivällisyyttä kun pitää odottaa jäätelön pakastumista. Mutta tuo odottaminen kannattaa. Aion tehdä jäätelöä huomenna, jotta pääsen vappuaattona herkuttelemaan :)

Testaa sinäkin!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti